miercuri, 29 septembrie 2010

Weekend Studențesc în media și niște opinii personale

Salutare,

Simt nevoia să postez acest articol care să zică cu ce ne-am ales noi, echipa WS, după începerea acestui proiect. Țin să menționez, din nou, că noi facem ceea ce facem din plăcere, fun, etc. Nu suntem plătiți de nimeni să creem aceste clipuri, nu avem contract, etc. Știți povestea.. să continuăm.
O să încep cu presa scrisă. Am fost contactați de Ziua de Cluj de 2 ori. Prima dată am apărut pe ultima pagină cu un articol maricel. A doua oară am apărut lunea asta , 27.09.2010 , cu un articol referitor la parodia noastră, care aparent era prea subtilă pentru unii - cineva chiar mai avea puțin și dădea în depresie crezând ca noi chiar renunțăm la serial (sincer speram că măcar punchline-ul cu „luna din Jupiter” va lămurii situația).
În televiziune am apărut la TVR3, pe plan național la Jurnalul de Știri și la Răi da Buni de pe Antena 2.
Viitorul, sper să fie bun. Aparent am ajuns chiar și acuma destul de departe cu Weekend Studențesc, dar de ce să nu vrem mai mult când este de unde, nu? Mă bucur că unii ne-au observat munca și talentul (cel vizual, că nu mă dau actorul no.1 - și cel audio, ca să nu îl uit pe Vlad) și sincer mă bucur de susținerea fanilor.
De ce nu mă bucur e de fanboys de la alte producții care vin constant și spamează ca niște boți la noi pe videouri. Am auzit de toate, de la convingeri și argumente bizare până la faptul că nu e bine să copiezi dar nu e chiar așa.. este o diferență majoră între un serial și o serie de clipuri să zicem, vorbind strict narativ. La noi povestea se bazează și pe alte episoade anterioare, pe când la alte producții comparate cu noi, personajele rămân constante, episoadele lor dezbat o singură temă și atât și altele (asta vorbind doar din punct de vedere narativ). Altă chestie e că mulți se joacă pe ei în producțiile proprii, ceea ce nu mă încântă deloc. Dacă ar fi să apară un film Tudor Mitrea cu Tudor Mitrea sunt 100% sigur că voi fi cel mai bun actor din lume, căci eu sunt Tudor Mitrea, nu? La noi, în ciuda aparențelor nu suntem niște cocălari și pițipoance, și mă doare când vin persoane care chiar consideră asta despre noi. Și ca să închei comparația asta.. eu consider că noi depunem cea mai mare muncă la imagine , sunet și post producție dintre tot, ce am văzut eu până acuma, pe internetul românesc. Zic asta fără nici un fel de modestie, pentru că noi știm cât stăm ca să scoatem calitatea asta (fullHD, corecție de culoare, montaj cât se poate de fluent, cadre gândite pe acțiune cu unghiuri & stuff, etc etc etc - și sunet tras pe un suport separat care trebuie sincronizat cu materialul video, și după prelucrat, jobul lui Vlad).
Așa că, închei acest post cu un anunț : Weekend Studențesc - Ep.6 va apărea cât de repede posibil și avem alt clip funny care trebuie conceput. Aveți mai jos și linkuri de la ziar & știrea de pe TVR3.

Toate cele bune,
Tudor „Puf” M.

Linkuri:

Ziua de Cluj prima apariție : http://www.ziuadecj.ro/eveniment/serialul-clujean-weekend-studentesc-face-senzatie-pe-youtube--2156.html

Ziua de Cluj a doua apariție: http://www.ziuadecj.ro/eveniment/parodie-studenteasca-de-cluj-pe-youtube-la-serialul-bucurestean-de-pe-trilulilu-video--51641.html

Știre WS TVR3: http://www.youtube.com/watch?v=ORQPVJvZu-Q

3 comentarii:

  1. da, ai dreptate tudor! recunosc, SI eu sunt unul din acei creduli care asimileaza foarte usor actorul cu personajul. este cel mai usor lucru pe care il poate face un telespectator.

    DARRRR cand reusesti sa observi munca celor implicati, si, oricat pare de contradictoriu, asta o observi doar in imperfectiune, iti dai seama ca gresesti si realizezi defaptul ca actorii chiar se chinuie sa:
    1) se distanteze de personaje, sa nu fie acel simplu "copy-paste" de care spuneai la altii
    2) sa incerce sa dea viata personajului cat mai bine posibil.

    ma rog, asta e valabil in cazul celor care chiar pun suflet in asta, precum echipa ws.

    uite tudor, acele "make of"-uri au adus nu doar un amuzament in plus, sa ii spunem o anexa a episodului rasplatita cu inca un zambet, ci si realitatea.

    Realitatea dintre actor si personaj, realitatea cantitatii si calitatii de efort depus ca fiecare moment sa iasa cat mai perfect etc.

    nu stiu daca si cu tine am discutat, dar cu vlad SIGUR ma amuzam prin intermediul acelor make of-uri. parerea mea este ca sunt necesare pentru ca aduc personajul la viata, observand treptat cum se ajunge de la realitate, la greseala si la personajul final.

    cel mai bine cunosti un om in viata de zi cu zi si nu citind un cv. ei, make of este viata de zi cu zi a personajelor, incarnarea lor, eforturile voastre, unicitatea fiecarui episod, situatii si manifestari de genul "mi-a placut cum ai facut atunci cand..."

    asta e parerea mea, e unul din lucrurile pe care le observ. cand te-am intrebat de make of pentru proiect, nu a fost doar pentru fazele amuzante "nereusite".

    stii, la un clip la care razi de fiecare data cand il deschizi, mai mult sau mai putin, acel make of contribuie ENORM, oricum de regula telespectatorii nu observa cat de mult ii ajuta acel make of si e de datoria realizatorilor sa o faca.

    bine, poate nu toti sunt de acord cu mine sau poate am fost inteles gresit. am o intrebare: de cate ori s-a intamplat sa deschideti o melodie si sa doriti sa o reascultati? sau orice melodie ati ascultat-o v-ati plictisit de ea si nu mai vreti sa o auziti VREODATA? e acelasi lucru si aici.

    si a vedea un make of inainte de a revedea acel clip este o diferenta de la cer la pamant, iti deschide si mai bine ochii si iti arata fazele pe bune.

    poate nu toti sunt de acord cu ce am incercat sa spun, a fost doar o observatie personala. nu suntem toti la fel, nu toti gandim la fel, nu toate personajele si nu toti actorii sunt perfecti. dar TOTUSI sa nu criticam acolo unde noi nu am facut DEJA mai bine, si, nu inainte de a putea dovedi ca s-a gresit.

    deci, voi doi daca vreti sa continuati, FACETI-O! da vreau sa, si va sugerez sa faceti si make of-uri pentru a va desprinde de personaje in ochii telespectatorilor, de acea senzatie aparenta si normala de copy-paste care apare in orice clip bine realizat, sa le aratati celorlalti diferenta intre real si teatru, dintre profesionalism si amatori.

    RăspundețiȘtergere
  2. AOLEU FRATILORRRRRR!!!!AM AJUNS LA AL 3-LEA EPISOD IN SPERANTA CA AJUNG LA INTRIGA SI NIMIC!

    DECI, pentru cei ce au invatat in generala romana pe bune, o poveste are 3 mari parti: intriga, continut si finalul.

    fratilor, ma amuza faptul ca ma uit ca fraierul dupa intriga si la episodu 3 inca nu am gasit-o...

    lasati faza cu reclame, se intampla oricui sa realizeze o productie de proasta calitate datorita publicitatii inserate abuziv...

    in cazul ilariant pot spune ca intriga apare destul de bine conturata, si conturata in jurul personajelor (mai mult sau mai putin jucate), urmata de o situatie mai mult sau mai putin amuzanta, finalizata cu "solutia" celor 3 baieti cand afla ce boacana tocmai realizasera in acel episod, precum trasul cu pistolul dupa tantari.

    in cazul ws pot spune, daca toti sunt de acord cu mine, faptul ca intriga actualului episod se "mosteneste" sau se "completeaza" (una din astea doua) cu finalul sau chiar continutul unui episod precedent si este continuata de situatia generata si urmata de finalizarea ei.

    acu am inteles pana la capat tot proiectul :)
    DAR tot nu am inteles serialul ala, viata in 3. am inteles, au idei, nu neaparat amuzante sau care ar putea fi transpuse intr-un mod amuzant, doar ca ei nici nu se chinuie sa prezinte toata ideea frate! un soi de serial dallas plictisitor si nereusit.

    nu ii critic ca nu am ce sa critic. astept intriga, actiunea si finalul, ca sa am ce critica! doamneee!!! nici nu stiam de ei pana in prezent. sa le fie de bine

    RăspundețiȘtergere
  3. la rai da buni cand at aparut si daca avet link???

    RăspundețiȘtergere